Medlemmar

 

MEDLEMMAR

 

MariaMaria Litorell– skådespelare

Maria är verksam som skådespelare sedan slutet av 80-talet. Hon har arbetat i många olika sammanhang, både med TV, teater och film.
Maria spelade kommunalrådet Agneta Björklund i SVT: s dramaserie ”Sjätte dagen” och advokat Lisa Sandin-Bergh i TV 4: s ”Skilda världar”.
De senaste åren har hon medverkat i fyra produktioner på Aliasteatern i Stockholm, bl.a. ”Ruths bok” och ”Eldslandet”, där hon gjorde huvudrollen som Yael.
Maria har bl.a. varit med och skrivit två humorföreställningar, som hon spelade på Mosebacke Etablissement.

EvaMaria

EvaMaria Oria– skådespelare

EvaMaria gick ut teaterhögskolan Rose Bruford i London år 2009 och har sedan dess arbetat med barn- och vuxenteater, TV och röstjobb- på svenska, spanska och engelska. Nu senast spelade hon Tea i Darling Dorotea på Västerbottensteatern.

Läs mer om henne på www.evamariaoria.com.

 

 

Anna- Maria Padilla– författare, producent

Anna- Maria har varit producent på Aliasteatern i Stockholm i över tjugo år.
Hon arbetar även som dramaturg, översättare mellan spanska och svenska och dramatiker- hon är författaren bakom Teater Lunas ”Små kvinnor från Macondo”.
Just nu översätter Anna- Maria Sara Lidman till spanska.

 

NaidaNaida Ragimova– skådespelare

Naida är en internationell skådespelerska med rötter från Azerbaijan, Kuba och Chile. Hon pratar fyra språk flytande vilket har gett henne stor fördel i skådespeleriet.
Hon skolades på teatern vid 10 års ålder och har arbetat i olika produktioner både på TV, film och teater. Hon spelade  bland annat Eleonora på spanska i ”Påsk/Pascua” av August Strindberg på Complejo Teatral de Buenos Aires. Huvudrollen Reina i SVT:s dramaserie ”Europa Blues/Arne Dahl”. Tvåmans föreställningen ”Kan du vissla Mustafa” av Isa Aouifia
Läs mer om henne på www.naidaragimova.com

MEDARBETARE

Tom FjordTomefalk– regissör och skådespelare

Tom Fjordefalk är utbildad till skådespelare vid Odin Teatret och har även studerat Kathakali i Indien. Sedan arbetade han bland annat för Teater Shahrazad, Teater Aurora och Unga Klara.
Numera arbetar Tom även som regissör, skriver manus, undervisar och föreläser. Han har regisserat över 30 produktioner bland annat ”Inte Jag, För Döva Öron” av Tyst Teater/Riksteatern, ”Fjärilsbarn” på Västmanlands Teater, ”Frankenstein en Skräckopera”, Göteborgs Stadsteater och ”Rödluvan.Stop.” av Azotti Teatern. Han är även regissören bakom Teater Lunas ”Små kvinnor från Macondo”.

NinaNina Nelson– skådespelare

Nina är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och har sedan början av 80-talet varit verksam som skådespelare. Hon är även mimutbildad vid Lunds Universitet-Malmö och dansutbildad i klassisk, flamenco indisk och afrikansk dans. Arbetat på Dramaten, Malmö Stadsteater, Riksteatern m.fl.   Bl.a spelat Alice i ”Dödsdansen” och Tekla i ”Fordringsägare” av Strindberg, Bolette i ”Frun från havet” av Ibsen och Anais  Nin i ” Lögner av glas”, bearbetn. av A Nin’s dagböcker. Utöver teater har hon även gjort TV, radio, speaker och dubbuppdrag.

AnnetteAnnette Stenson– Fjordefalk- skådespelare

Annette gick ut Scenskolan i Stockholm 1981
Har arbetat på Riksteatern, Tystteater, Länsteatrarna.
Dramaten, Fria teatern och Nya Pistolteatern.
Några föreställningar: ”Syskonkärlek” i Riksteaterns Spetsprojekt, Jag i ”Inte Jag”. Linda ”En säljares Död”Flickan i” Stora landsvägen”. ”Yerma” SVT.
Samt roller i tv och film

loggateaterluna

Annonser